Nordic Trustee utser ny VD i Sverige

Nordic Trustee har utsett Christoffer Andersson till ny VD för koncernens svenska verksamhet. Han tillträder under andra kvartalet och tar över VD tjänsten efter Jo Forfang, koncernens chefsjurist, som har verkat som interims-VD i Sverige sedan november förra året.

Christoffer har lång erfarenhet av arbete som jurist inom bank- och finansbranschen. Christoffer arbetar för närvarande med företagsfinansiering på Swedbank, Large Corporates & Institutions, och han har dessförinnan mångårig erfarenhet av arbete som advokat inom bank- och finansområdet på de ledande advokatbyråerna Roschier och Mannheimer Swartling.

”Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera Christoffer till att leda vår svenska verksamhet. Vi är övertygade om att Christoffer med sitt affärsmässiga driv, sin djupa legala förståelse för den underliggande produkten och sitt breda nätverk inom branschen kommer att säkra verksamhetens fortsatta expansion i Sverige”, säger Ragnar Sjoner, Nordic Trustees koncernchef.

Utöver rollen som VD kommer Christoffer, givet hans legala expertis inom området för obligationer och omstruktureringar, även att vara ansvarig för att leda och utveckla det juridiska arbetet i det svenska företaget.

”Jag är mycket entusiastisk och ser fram emot att få leda och utveckla Nordic Trustees verksamhet i Sverige. Målet för mitt uppdrag är tydligt för mig: Nordic Trustee ska bli en nyckelspelare på den svenska obligationsmarknaden”, säger Christoffer Andersson.